Arcadia Tube Flicker When Off - Reptile Forums

Go Back   Reptile Forums > Help and Chat > Equipment & Supplies


  #1 (permalink)  
Old 31-07-2020, 11:20 PM
Egg
Join Date: Jul 2020
Posts: 2
Default Arcadia Tube Flicker When Off

Yes, you did read the title right. My Arcadia tube seems to have started to give off a blue flicker when the PSU is turned off. If I unplug the PSU the flicker stops.

Has anyone got any ideas what could be causing this?

Cheers.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-08-2020, 03:48 PM
Arcadiajohn's Avatar
Premier Member
Join Date: Jan 2011
Location: West sussex
Posts: 7,483
Default

it will be residual current. You may need to replace the FSU. A rare thing you have there...
__________________
John Courteney-Smith MRSB.

Arcadia Reptile; Head of Science and Innovation

BRAND NEW BOOK out now. The Elements series; Part 1- FIRE, The Sun, its Use and Replication in Reptile Keeping

Find us on facebook under "Arcadia reptile"
www.arcadiareptile.com
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-08-2020, 03:58 PM
Egg
Join Date: Jul 2020
Posts: 2
Default

Cheers John. A new FSU is a lot cheaper than the power supply so I’ll get on it.
Arcadiajohn likes this.
Reply With Quote
Reply

Tags
arcadia bulb , lighing , royal pyhton

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




All times are GMT +1. The time now is 11:37 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2005 - 2011, Reptile Forums (RFUK™)