Reptile Forums banner
21 - 39 of 43 Posts
Discussion starter · #22 ·
Dowiem się tego na forum Malawi, ale zachowam to w tajemnicy, co zamierzam zrobić lol, rozmnażają się jak króliki i skończyły mi się miejsca do ich sprzedaży lol i do tej pory po prostu pozwalałem samicom wypluwać je w dużym zbiorniku, a reszta po prostu pożerała młode, więc nie marnuj, nie chcę lol. i nie są to rodzime żaby w naszym cholernym stawie, krótko mówiąc, mieszkaliśmy w pobliżu francuskiej restauracji, a nasz staw został opanowany przez te paskudy. Przeprowadziliśmy się i jakoś przeprowadzili się z nami, to nauczy matkę, żeby nie rozdzielać roślin stawowych lol, myślę o przyszyciu małego pinkie z rozpuszczalnym jelitem kota, jakiego używają u weterynarza, do kijanki, żeby uświadomić im om nom nom nom eh oh to wciąż dobrze smakuje, to coś, co widziałem, jak ludzie robią, żeby skłonić jedzących jaszczurki do przejścia na pinkie
Żaby jadalne i błotne również podlegają ustawie, podobnie jak kilka innych wprowadzonych gadów i płazów, które zadomowiły się tutaj.Wildlife and Countryside Act 1981 | Schedule 9 Part 1 | Animals and plants to which section 14 applies: Animals which are established in the wild | UKWildlife

Czy można je przechowywać w pojemniku z siatkową pokrywką? (Idę teraz spać, więc odpowiem dopiero rano, więc się nie spiesz :))

Discussion starter · #24 ·
Czy można by je trzymać w pojemniku z siatkową pokrywą? (Idę teraz spać, więc odpowiem dopiero rano, więc się nie spiesz :))
Jeśli udało ci się zmontować największy rozmiar (84L lub 145L), to chyba tak... Nie ryzykowałbym jednak RUB na zewnątrz, ponieważ upał w gorący dzień może spowodować, że z czasem straci on swój kształt, a reflektor może go stopić.

Świetny arkusz pielęgnacyjny. Teraz... czy masz jakieś maluchy CB, które mogę kupić? :whistling2:

Uwielbiam zaskrońce, grupa zajmująca się ochroną przyrody miała kilka na wystawie, na której byłem i byłem pod wrażeniem tego, jak aktywne były i jak wydawały się absolutnie w porządku, będąc odkryte i nie wykazywały żadnych agresywnych ani obronnych działań, poza lekką reakcją *ucieczki*. Zostały złapane tego ranka i miały zostać wypuszczone tego popołudnia. Facet powiedział, że robią jednak do bani zwierzaki, ponieważ nie można ich zmusić do jedzenia niczego innego niż żywe żaby, chociaż rozumiem, że chciał chronić gatunek na wolności i nie chciał mnie zachęcać do pójścia i wzięcia jednego lub dwóch dla siebie, jak sądzę.

Świetny arkusz opieki. Teraz.... czy masz jakieś dzieci CB, które mogę kupić? :whistling2:

Uwielbiam węże zbożowe, grupa zajmująca się ochroną przyrody miała kilka na wystawie, na której byłem i byłem pod wrażeniem tego, jak aktywne były i jak wydawały się absolutnie w porządku, będąc odkrytymi i nie wykazywały żadnych agresywnych ani obronnych działań, poza lekką reakcją *ucieczki*. Zostały złapane tego ranka i miały zostać wypuszczone tego popołudnia. Facet powiedział, że robią jednak do bani zwierzaki, ponieważ nie można ich zmusić do jedzenia niczego innego niż żywe żaby, chociaż rozumiem, że chciał chronić gatunek na wolności i nie chciał zachęcać mnie do pójścia i wzięcia sobie jednego lub dwóch, jak przypuszczam.
Kupno CB będzie trudne, ponieważ sprzedawca musi je udokumentować i mieć licencję na ich sprzedaż, wierzę, udowadniając ich CB, co może być trudne.

Gdzie Twoim zdaniem najlepiej byłoby je wypuścić? Mieszkam w Coventry i jest tu duże miejsce na łonie natury (będę musiał upewnić się, że nie mają żadnych planów dotyczących płazów), ale jest też strumień w pobliżu obrzeży miasta, co byłoby w porządku, prawda?

Gdzie Twoim zdaniem najlepiej byłoby je wypuścić? Mieszkam w Coventry i jest tam duże miejsce na łonie natury (będę musiał się upewnić, że nie mają żadnych planów dotyczących płazów), ale jest też strumień w pobliżu obrzeży miasta, co byłoby w porządku, prawda?
Oczywiście, miejsce na łonie natury byłoby najlepsze. Wątpię, żeby mieli jakieś plany dotyczące płazów, a jeśli tak, to prawdopodobnie są to traszki grzebieniaste, po prostu zapytaj tamtejszych strażników. Jeśli nie, to rzeka i tak będzie w porządku, o ile nie jest zbyt blisko ludzi.

Wspaniały wspaniały wspaniały wspaniały!!!

Ale fajnie czytać caresheet, w którym widać, że autor osobiście spędził czas obserwując i hodując dany gatunek... dodanie własnych doświadczeń sprawia, że czyta się to doskonale.

Komentarze na temat wgłębienia czaszki i młodych celowo używających misek z wodą do zbierania wody, aby ułatwić im wspinaczkę, były fascynujące.

Świetna robota Francis i daleka od tego, bym chciał wziąć jednego z natury, sprawia, że chcę poczekać, aż cb stanie się dostępne. :2thumb:

Discussion starter · #34 ·
Wspaniały wspaniały wspaniały wspaniały!!!

Tak fajnie jest czytać caresheet, w którym widać, że autor osobiście spędził czas obserwując i trzymając dany gatunek... dodanie własnych doświadczeń sprawia, że ​​czytanie jest doskonałe

Komentarze na temat wgłębienia czaszki i dzieci celowo używających misek z wodą do zbierania wody, aby pomóc im w wspinaczce, były fascynujące.

Doskonała robota Francis i daleka od tego, bym chciał wziąć jednego z natury, sprawia, że ​​chcę poczekać, aż cb stanie się dostępny. :2thumb:
Bardzo dziękuję, cieszę się, że Ci się podobało! :2thumb:

Doskonały artykuł, dziękuję. Kupiłem 2 samce i samicę kilka tygodni temu i trzymam je pod żarówką pełnego spektrum 'światła dziennego'. Mają kilka lat. Kiedy je dostałem, były w stanie brumacji i miały matowy zielono-szary kolor. Kilka osób powiedziało mi, że ich ubarwienie stanie się bardziej wyraziste, kontrastowe i jaśniejsze pod wpływem światła pełnego spektrum. Wydaje się, że tak jest. Nie używam jednak mocnej żarówki UV. Pozdrawiam serdecznie

Jeszcze jedna rzecz, moje przechodzą przez miskę z pinkies w bardzo krótkim czasie. Wspominam o tym tylko dlatego, że zauważam pewne rozmowy na temat diety. Niektórzy radzą umieszczać pinkies w misce z kilkoma rybami. Byłbym przeciwny karmieniu ich rodzimymi płazami.

Discussion starter · #38 ·
Słyszałem, że mogą jeść żywe świerszcze? Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenie?
Nie, nie mogą.

Doskonały artykuł, dziękuję. Kupiłem 2 samce i samicę kilka tygodni temu i trzymam je pod żarówką pełnego spektrum 'światła dziennego'. Mają kilka lat. Kiedy je dostałem, były w stanie hibernacji i miały matowy zielono-szary kolor. Kilka osób powiedziało mi, że ich ubarwienie stanie się bardziej wyraziste, kontrastowe i jaśniejsze pod światłem pełnego spektrum. Wydaje się, że tak jest. Nie używam jednak mocnej żarówki UV.
Najlepsze życzenia
Dzięki, cieszę się, że Ci się podobało.

Tak, oświetlenie pełnym spektrum i UV ma dość wyraźny wpływ na ich kolor i będą wyglądać pod nim znacznie "bardziej zielono". Bez tego mogą stać się raczej bardziej mdłe brązowe lub niebieskawo-szare, a nie to subtelnie piękne oliwkowozielone.

Jeszcze jedna rzecz, moje osobniki w bardzo krótkim czasie zjadają miskę pinkies. Wspominam o tym tylko dlatego, że zauważam pewne rozmowy na temat diety. Niektórzy radzą wkładanie pinkies do miski z kilkoma rybami. Byłbym przeciwny karmieniu ich rodzimymi płazami.
Wiele z nich może i zjada gryzonie dość chętnie (moje będą je zrywać z pęsety bez wahania); niektóre nie (szczególnie młode). Nie jest tak niemożliwe, aby je nakarmić, jak niektórzy ludzie twierdzą (zwykle opiera się to na pogłoskach, a nie na rzeczywistym doświadczeniu), ale niektóre mogą uparcie trzymać się przez jakiś czas lub jeść tylko ryby. Zgadzam się, że dieta płazów jest niepotrzebna i w każdym razie byłoby to w tym kraju nielegalne, aby używać rodzimych płazów.

21 - 39 of 43 Posts